27 d’abril 2006

Shrek, ERC i l’home que va votar no a Zapatero

Aquests dies, atabalats com hem estat amb els canvis al Govern de Catalunya i sobre tot, en el meu cas, amb els canvis a l’Ajuntament, no he pogut destinar a la celebració de Sant Jordi tanta atenció com hauria volgut, si més no pel que fa al blog.





Per trencar una mica amb el ritme que ens imposa el dia a dia, agraeixo especialment que m’hagin regalat el DVD de Shreck 2. Les aventures d’aquest ogre i la princesa Fiona, plena de paròdies d’altres pel·lícules i caricatures de personatges que ens poden resultar familiars són una bona cura anti-stress!


Ja en l’àmbit de la política, l’oportuníssima presentació del llibre Entre tiempos de Joan Ferran l’ha convertit en regal obligat entre, com a mínim, els socialistes catalans aquest Sant Jordi. La premsa ha comentat a bastament que el llibre inclou una confessió: el Joan NO va votar a Zapatero en el Congrés del PSOE en què l’actual president del Govern s’enfrontava a José Bono, Matilde Fernández i Rosa Díez. Més enllà de l’anècdota, el llibre és una bona oportunitat per comprovar una vegada més la honestedad d’aquest polític que actualment és diputat i primer secretari de la federació de Barcelona del PSC. Lectura recomanadíssima pel contingut, per la forma, la senzillesa, la claredat... i perquè és amè i proper!

Finalment, un regal inesperat: casualment, vaig conéixer la companya de l’Agustí Soler, amb qui havia coincidit quan ell era regidor a Barcelona i jo presidia el Consell de la Joventut. Ella, la Rosa Maria, em va regalar el llibre que ell ha escrit. ERC-PI, escissió o cop d’estat a l’independentisme? Al contrari del que ha passat amb el llibre del Joan, encara no m’he posat a llegir-lo, però de ben segur que serà una bona oportunitat per tenir una nova perspectiva sobre el moment en què l’actual direcció d’ERC es va fer càrrec del partit, substituïnt figures com Àngel Colom i Pilar Rahola... Sona interessant.