11 de juny 2007

Coneixent altres cultures

Vull començar aquest post felicitant el Martín Miralles i l’Albert Muñoz, i també totes les altres persones que formen l’associació Orígens -ja us havia parlat d’ella en un post anterior- per la feina feta en l’organització de la XinaFest, diumenge passat. Es tracta d’una activitat realitzada a les Cotxeres de Sants, i muntada entre aquesta entitat i la comunitat xinesa de Barcelona. Cal destacar molt especialment que per la part xinesa, la festa l’han organitzada dones emprenedores xineses.

Centenars i centenars de persones van participar en les activitats: pares, mares, avis i nens, tant barcelonins com xinesos. Eren tots junts, compartint cultura. Amb dracs d’aquí i d’allà. En resum, la clau per conèixer i compartir, per superar els temors i les reticències.

I enmig de tot, el símbol distintiu d'Orígens: un bloc de pedra amb un petit orifici a cada banda, on els visitants poden anar picant amb una escarpa i un martell. El resultat és que els dos foradets es van fent més fondos, fins que s'acaben trobant: com el procés de coneixement d'altres cultures, en què cal que les dues parts en contacte facin la seva part de camí.

I, com no, he trobat molta gent coneguda. Graciencs i gracienques com l’Anna Teruel i el Xavier Valls –exregidor del districte de Gràcia-, sindicalistes com l’Eva Granados i amigues de fa molts anys com la Clàudia Miralles.

Abans havia anat a la plaça Catalunya per veure la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, una aposta encapçalada aquest any per Setem, a més d'Alternativa-3, FETS i Intermón.

Aquí he tingut l’oportunitat de parlar amb els organitzadors. No cal dir que us vull animar a col·laborar amb aquestes entitats per, entre tots, fer un món un xic més equilibrat.

3 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Des d'alguns blocs volem fer una crida a parlar de l'Àfrica, a dedicar-li un espai als nostres posts.

Pensar en l'Àfrica, tenir-la present, és ja alguna cosa. El principi indispensable

Seria fantàstic comptar amb tu! T'apuntes?

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/06/ms-lletres-per-lfrica.html

Anònim ha dit...

Nou regidor de Gràcia? en minoria, i amb un president ves a saber si de CIU?

Paciència:

aquesta nova etapa sols es possible des de el govern amb una forta coordinació política entre els socis del bi-partit, tenint clar que s'han de decidir moltes coses de comú acord per tal d'evitar fisures que donin excuses a algú per fer que la dreta sigui al govern d'aquesta ciutat, cosa que crec que seria imperdonable i mes si el que toca ara es la Barcelona de proximitat o en minúscules o com li volgueu dir...

Anònim ha dit...

perdona, no vé al cas d'aquest post, però felicitats!