20 d’agost 2007

De tot, i bo

Aquests dies intento combinar com puc el càrrec de regidor amb el càrrec de veí de Gràcia que vol gaudir la festa. Malauradament, hi ha estones en què no són compatibles, i la Festa es viu diferent. Ni millor, ni pitjor, no us penseu. Ara, per exemple, pateixo més quan plou, com ahir. M'hauria sabut molt greu que els Castellers de la Vila de Gràcia no haguessin pugut fer, per exemple, això que avui veiem al Transversal:Com que en el bloc personal m'agrada més parlar de les bones estones que no pas dels moments complicats, us diré que ahir a la nit vaig tenir l'oportunitat d'anar a veure el concert d'una orquestra de joves parisencs a Santa Maria de Gràcia. A destacar dues coses. Primera, que l'església estava ben plena i que l'orquestra sonava bé. Ara us explicaria que van tocar la banda sonora de La Guerra de las Galaxias, i que em va recordar quan vaig anar a l'estrena... Però és clar, després hi ha qui diu que m'enrotllo i que sóc com un Abuelo Cebolleta.

Per tant, passo a la segona cosa que volia destacar: mossèn Jaume, sempre obert a col·laborar amb la Festa, ha aconseguit que Santa Maria es vagi consolidant com a escenari de concerts durant aquests dies d'agost. Se li ha de reconéixer l'esforç per compaginar l'horari de les misses i l'activitat de la parròquia amb el ritme de la Festa Major.

Dissabte a la nit, vaig assistir al sopar de l'Aplec del Cargol (gràcies per aquest davantal de cuina tan divertit que ens vàreu regalar), i després al concert que es feia a Sant Felip Neri (hem de dedicar als monjos exactament els mateixos elogis que a mossèn Jaume): Francesc Borrull i Laura Simó interpretant Serrat. Vaig arribar tard, però és igual: la pell, de gallina, i malgrat l'afonia que m'amenaça durant tota la festa vaig afegir-me a cantar "Paraules d'amor" al final del concert, tal com la Laura Simó va demanar al públic.

Sortint d'aquest concert, camí de casa, vaig passar per Torrent de l'Olla. Impressionant la gentada que hi havia. La tasca de Mossos i Guàrdia Urbana per gestionar tota aquesta gent sense incidents greus -com a mínim fins ara, i toco fusta- és digna d'elogi.

Us recordo que per seguir el pols de la Festa teniu a la columna de la dreta alguns links a mitjans digitals que us permetran veure el que s'hi cou. Destaco que són mitjans graciencs, perquè està clar que gràcies a la seva proximitat, són els que coneixen millor la festa, els que millor saben el que costa fer un guarnit, els que millor saben el que costa organitzar tot plegat i els que millor saben que sobre les Festes de Gràcia es poden explicar moltes coses, i no només dolentes.

I, per acabar, no puc evitar penjar-vos el vídeo amb el sarau organitzat per la banda Lustige Klique pels carrers de la Vila. Això era a la tarda, però jo els vaig veure de nit, igual de marxosos, tocant a la Virreina amb tot de gent que seguia ballant. Us el poso perquè sé que el ball al balcó del Districte és una de les imatges del youtube més comentades d'aquesta festa, què hi farem...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tranquil Guillem, millor passar a la posteritat per ballar en un balcó amb una gracienca que no pas per altres coses... jejejejeje

Va ser un plaer!!!!