14 d’agost 2007

Comença la Festa, amb Josep Maria Álvarez

Avui és el dia. Aquesta tarda, el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, pronunciarà el pregó que obrirà la Festa Major de Gràcia. Tinc ganes de veure què ens explica. Aquest veí de Gràcia té un perfil força diferent a la línia més habitual dels pregoners, més decantada cap al món de la cultura. Però segur que molts graciencs i gracienques li devem algunes millores en la situació laboral. Al llarg de la seva trajectòria com a líder sindical no han estat poques les mesures que ha impulsat per mirar de donar més cobertura als treballadors i treballadores, o per evitar les retallades de drets que s'han volgut fer en alguns moments.

I segur que ens explica que no tot són flors i violes: ell mateix denuncia sovint que els sous continuen sent massa baixos -especialment per als joves-, i que l'accés a l'habitatge és més que complicat per a molta gent. Serà un pregó diferent, i per això ja tinc ganes d'escoltar-lo. Per anar fent boca, podeu mirar l'entrevista que li fan avui a El Punt. Diari que, per cert, també publica una entrevista al president de la Federació Festa Major, Ricard Estruch.

Aquesta nit, molts veïns i veïnes estareu enfeinats acabant de guarnir els carrers. Avui el dia ha començat assolellat. Espero que aguanti, i que el bon temps duri perquè poguem admirar els resultats de tant d'esforç. Ens veiem durant aquests dies pels carrers de la Vila!

1 comentari:

Víctor Albert ha dit...

Hola Guillem,

Com va tot? Ja veig que has estat a París. Jo acabo d'arribar de la Bretanya, però divendres torno a marxar. Podré passar dues nits de les festes de Gràcia, a veure si ens veiem.
Espero que vagi tot molt bé, que no ho dubto.
Ànims i bona Festa Major!