28 de juny 2007

Primera gran bona notícia del mandat

Avui estic molt content, perquè hem tingut una excel·lentíssima notícia per a Gràcia: el Govern de la Generalitat ens dóna 15'7 milions d'euros perquè els invertim al barri d'El Coll.



Això és gràcies a la Llei de Barris, que s'ocupa de concedir ajuts a ajuntaments per tirar endavant projectes (urbanístics i socials) per afavorir la cohesió social de barris on calen aquestes millores. Enguany, El Coll ha estat un dels barris escollits, i això és motiu de celebració.

Aquests diners ens permetran pagar intervencions com la millora de l’accessibilitat (que inclou la urbanització dels eixos principals i la construcció d’escales mecàniques als carrers de Móra la Nova i de Jaume Cabrera), i comprar sòl per a l’esponjament del barri. Els propers dies, si em trobeu trobeu pel carrer i em pregunteu (com acostuma a passar) per a què serveix pagar impostos, us respondré que per arreglar el barri d'El Coll, no en tingueu dubte!

La importància d'aquests ajuts per al Coll la podeu copsar en els articles que hi dediquen La Tortuga i el Transversal.

Per a més informació...

Al web de l'Ajuntament de Barcelona trobareu el detall de quines són les intervencions previstes, així com la valoració feta pel regidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado.




La llei de Barris és una de les primeres iniciatives que va aprovar el govern de Pasqual Maragall, després de 23 anys de govern conservador. Des d'aleshores, la Llei de Barris ha beneficiat una setantena de barris de Catalunya que, com el Coll, necessitaven un seguit d'actuacions planificades, i que resultaria impossible dur a terme sense la cooperació econòmica entre les administracions.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estem tant contents que no podem estar-ho més. Aquesta inversió representa pel barri del Coll, l'equivalent a 40 anys d'inversions i les tindrem en quatre anys. Historicament ens ho mereixem, perquè hem estat els grans oblidats durant anys. Alguns no s'ho creien que podria recaure en el nostre barri, però l'A V del Coll-Vallcarca ho tenia clar, per això vam aportar la nostra petició a la Llei de barris a través del Districte de Gracia.Ara,veurem com un barri degradat i afectat des de 4o anys, podrá veure la llum d'un barri nou, equipaments,rehabilitació, escales mecàniques, serveis socials, transport,connectabilitat i altres projectes que aviat el Districte ens informarà extensivament per a poder informar al barri i per a què recobri l'il.lusió per a fer desaparèixer aquesta sensació incrustada al subconscient de què al barri no es mou mai res!
Doncs, ara, ens ha arribat el torn, i canviarà el barri, els serveis,i al qualitat de vida será el nostre pa de cada dia.
Agrair a Ricard Martinez haver inclòs al barri del Coll per segona vegada a la Llei de Barris, i donar l'enhorabona a Guillem Espriu nou regidor de Gracia, a qui recau la responsabilitat, l'honor i la joia d'haver estat qui ha de portar les regnes d'aquest projecte magne i al barri per altres derroters que ens omplen i ens ompliran de goig i alegria. I, a més, que haurem guanyat com a barri, i deixarem de ser un barri pintoresc per a ser un barri dels millors de Barcelona.
Felicitats Guillem Espriu.
De tot cor.
Salvador Barrau Viñas.

Anònim ha dit...

Felicitats Guillem per la part que et toca. Coneixen-te com et conec, que amb quatre "duros" fas el que fas, no vull ni imaginar el que pots arribar a fer amb aquests 15'7 milions d'euros.

Pero sobretot, fer realitar els somnis, necessitats en molts casos, de moltes persones. Recorda el que més d'una vegada hem parlar, el més important són les persones, i els polítics us heu d'encarregar d'això, d'elles.