28 de maig 2006

De Florència a Lucca, de Lucca a Pisa, de Pisa a Siena


Avui fa una setmana que el Pep i jo ens vam casar, i la veritat: res més romàntic que sopar a Siena, en un balcò, contemplant la piazza del Campo, o del Palio. Ha estat un dia molt intens. Si, potser "intens" seria la paraula.

Hem fet aproximadament 270 quilòmetres entre Florència, Lucca, Pisa i Siena. Hem anat per autopista, autovia i carretera. L'autopista no l'hem trobada cara. Els catalans ja estem acostumats a pagar. Però anar en cotxe per Itàlia és tota una experiència:

  • per Florència, les bicicletes pel mateix carril que nosaltres... però en contradirecciò, i en paral.lel al cotxe que anava pel carril bo. Bellissimo!
  • seguir les indicacions marcades no tenia desperdici: et perdies, segur. Això, quan en trobàvem, és clar.
  • el limit de velocitat, no el posen. Direu, Quin detall... Doncs no: si aneu per una autopista, a la sortida calculen la mitjana entre la distància i el temps que heu trigat, i si no quadra, multa! Heu anat massa ràpid -això, però, no va ser el nostre cas.
  • i els forats a la carretera i l'autovia? No estic acostumat.

Bé, tot plegat estupendo per a un mig napolità com jo.


Vull aprofitar el post per dir-li a la Maria Cinta que Lucca és certament una ciutat magnifica, que us aconsello visitar, com ella em va aconsellar a mi. Nosaltres vàrem dinar en una de les seves places.

Tambè varem anar a Pisa, a veure la Torre i el Duomo (no hi ha gaire cosa més)



El Pep ha començat a fer una sèrie de fotos amb el meu careto i les diferents torres que anem veient. Al final farem una exposiciò sobre el tema.

Respostes diverses als comentaris

Joffre: òbviament, vam anar a veure el David. I portant el Pep al costat, va ser inevitable la visita al museu dels instruments musicals que hi ha a la mateixa Accademia. Tots dos vam fer una simfonia amb una mena de palangana metàl.lica amb dues nanses plena d'aigua, de la qual la resta de guiris, amb menys capacitats musicals, no treien cap mena de so.

Mar: els nostres ulls també anaven per altres bandes (entre les quals, el David, acabat d'esmentar en resposta al Joffre). Però hem tingut una mica de temps per a tot!