24 de juliol 2007

Apagada a Barcelona, cabreig elèctric

A casa hem tingut sort i no ens hem quedat sense llum. Al contrari del que li ha passat a la Marga, que ha perdut tot el que tenia al congelador i part de la roba que li va quedar atrapada a la rentadora. O als propietaris de la bacallaneria Ros, que han pogut conservar el gènero posant-lo dins la càmera frigorífica que no han obert fins fa un parell d'hores, quan els ha tornat la llum. Els nois del restaurant El Dorado han hagut de llençar tot el que hi havia als congeladors...

Us semblarà una crònica molt parcial i incompleta. És la informació de primera mà que he pogut recopilar parlant amb alguna gent del barri per telèfon, mentre tornava a Barcelona: els dies de descans -crec que merescuts- que havíem de passar amb la família al Pirineu han quedat en no-res quan hem vist la magnitud del que passava a Barcelona, i a Gràcia en particular. Demà espero poder tenir una visió més àmplia visitant els comerços i les entitats més afectades per l'apagada.

Que no m'hagi afectat directament l'apagada no treu que el sentiment que em quedi al cos sigui el del títol d'aquest post: cabreig. Com us he dit, jo no he perdut res a causa de l'apagada, però si fos el cas no dubtaria ni un instant a reclamar. Al web de l'Ajuntament de Barcelona trobareu un apartat sobre COM PRESENTAR RECLAMACIONS PEL TALL DEL SUBMINISTRAMENT. Les opcions són diverses, i van des de la reclamació directa a la companyia, a la reclamació via Ajuntament, Generalitat o associacions de consumidors. En el cas de comerciants, penseu que res tan cert com que la unió fa la força, i vehicular la reclamació mitjançant les associacions pot ser una bona opció.

I al mateix web trobareu informació sobre tot el que està fent l'Ajuntament per reduir al mínim possible l'impacte que una incidència d'aquest tipus té sobre una ciutat com la nostra. El subministrament als Mercats Municipals i a la xarxa viària (semàfors) són dos dels aspectes més evidents que l'apagada ha tingut per al Consistori.

1 comentari:

Pedro ha dit...

Ni una paraula de red eléctrica española?