12 de juliol 2007

L'estiu a la plaça Lesseps

Avui força mitjans es fan ressò de les obres que es faran durant l'estiu a Barcelona, aprofitant que hi ha menys moviment que en la resta de mesos. I tots destaquen la Plaça Lesseps com un dels punts on la circulació de vehicles serà més complicada. Jo també inclouria que la circulació de persones no serà fàcil, i des de l'Ajuntament hem de demanar per endavant disculpes, i molta paciència tant a conductors com a vianants, i a veïns.


Som molts els ciutadans que convivim amb aquestes obres. N'hi ha que hi viuen a prop, n'hi ha que hi passen de tant en tant, i uns quants som usuaris de la Biblioteca Jaume Fuster. Tots patim, en major o menor mesura, les molèsties d'unes obres tan grans com aquestes.


Però cal pensar que és a fi de bé. A finals d'aquest any, està previst que els carrils per a vehicles estiguin enllestits, de manera que els conductors deixaran de patir aquests canvis d'itineraris que ens sorprenen tan sovint. I a finals de l'any vinent, la previsió és que ja estigui instal·lada la llosa sobre la qual s'ubicarà la nova plaça Lesseps.


Quan tot estigui enllestit, crec que ens en farem creus, del canvi que haurà fet la plaça. La majoria la recordem com aquell excalextric amb una mica de terra al damunt, a què només s'accedia amb pasos soterranis que convidaven poc a passejar-hi. Tinc moltes ganes de veure com queda la nova zona verda, amb un trànsit pacificat, i més pensada per a les persones. Amb la pendent de la plaça original, amb un bon angle de visió dels Josepets, i la biblioteca com a colofó.


Però ja se sap, "para lucir, hay que sufrir". I amb aquest projecte, Gràcia lluirà molt no només per a la resta de Barcelona, sinó sobre tot per als propis veïns. Paciència!!!