29 de maig 2006

Dia de canvis


Crec que avui podriem parlar d'un dia de contrastos. Pel mati, i fins les quatre de la tarda, al camp, als espais bucòlics i medievals han predominat. La visita a la Toscana és absolutament recomanable per a la salut mental de tothom, i la carretera ha estat infinitament millor. Molts revolts, però a mi ja m'agrada. Hem estat a tres pobles: Monteriggione, un poble emmurallat molt petitet; Volterra, també medieval, i especilitzat en el treball amb alabastre; i el darrer i sense cap dubte el millor, San Gimignano.

No tinc paraules: excel.lent, preciòs, immillorable... Cada racò és un tros d'història, està ple de torres medievals (6 o 8 només en el centre), d'esglésies del segle XII, de places increibles i sobre tot de gelats bonissims, com ja m'havia informat, via miisatge al mòbil, el meu amic Josep Llach. Josep, el Pep s'ha posat les botes: s'ha menjat el seu gelat i part del meu.

Ara, l'arribada a Roma ja ha estat un altre tema. L'autopista en obres (bé, això ja passa); en la circumval.laciò, en un espai delimitat a quatre carrils circulaven sis cotxes, fins i tot pels vorals (l'espai reservat perquè passin les ambulàncies). és a dir, caos total. Hem arribat d'hora a Roma. Estavem contents, fins que ens ha costat una hora localitzar el nostre hotel. Res que un bon bany calent no hagi pogut arreglar. Demà visitarem les catacumbes i la vila d'estiu de l'emperador Adrià, els voltants de la ciutat eterna. I això bé val unes incomoditats...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres! Sant Gimignano!!! Jo recordo a la plaça dels porxos un concert de violí preciós!!! rollo mediaval total!!!

I evidentment, els gelats!!!! jo, Pep hagués fet el mateix que tú.... menjar-me la meitat del Guillem!!! jejejeje

Em sembla que al pas que aneu tornareu amb un bon físic: gelats, pitzzes, pasta italiana....

nois, m'esteu fent recordar tots els llocs que vaig visitar de joveneta en 3 estius diferents, vosaltres esteu fent el rècord!!

Penseu que a Roma jo hi vaig estar 10 dies i no ho vaig veure tot!!! intenteu veure el més essencial però no us deixeu les catacumbes!!! ni el Foro Romà, espero ue no hi passeu tanta calor com jo, que hi vaig anar a ple agost!!!

petons, avui ja no "d'enveja" sinó de bon rollo, pq cada dia quan us llegeixo em feu recordar els meus viatges i em reconforta tornar a sentir tots els llocs que aneu viatjant de la Itàlia!!!!

Una abraçada des de Gràcia, però amb l'esperit a Itàlia gràcies als vostres blocs!!!

Mar

Anònim ha dit...

ei! i ahir? què vau fer ahir? Com és que ens deixeu sense la crònica del dia 30?