19 de març 2007

CiU i la desesperació


Em va sobtar el desplegament que va fer CiU ahir a la Sagrada Família. S’hi celebrava el 125è aniversari de la posada de la primera pedra, i al mateix temps es reivindicava que l’AVE passi pel litoral. I és clar, Xavier Trias no va deixar perdre l’oportunitat. Ni ell, ni el Joan Puigdollers, la Maite Fandos, el Jaume Ciurana, uns quants membres més del grup municipal, i militants de CiU i la JNC...

Com que no sé tant com ells sobre enginyeria, no valoraré la conveniència o no que l’AVE passi per sota del carrer Mallorca (només recordo, des de la ignorància, que fa molts anys que per sota de la Sagrada Família fa anys i panys que hi passen dues línies de metro i ningú s’ha queixat).

El que vull comentar és l’actitud de CiU, d’apuntar-se i donar ales a alguns moviments ciutadans, sense molestar-se a distingir si ténen raó o no.

Vagi per endavant que conec des de fa força anys a l’alcaldable convergent, i sempre n’he lloat el seu caràcter amable i cordial. Potser per això em sap més greu que el Xavier s’hagi pujat a aquest carro de criticar per criticar, amb gens de voluntat constructiva. No hauria d’agafar aquesta actitud.

Tinc la sensació que CiU, tant a Barcelona com a Catalunya en general, s’està passant de rosca. La llista de desgràcies que auguren si es mantenen els governs socialistes esgarrifa tant que perd credibilitat per ella mateixa. En suma, venen a dir que per culpa dels governs socialistes...

... la Sagrada Família s’ensorrarà
... Catalunya perdrà la seva autonomia
... el català deixarà de parlar-se
... la literatura catalana desapareixerà
... els nostres fills no aprendran res de res a l’escola
... les persones en situació de dependència es quedaran soles i desateses a casa
... a l’aeroport del Prat s’assemblarà més al de la Seu d’Urgell que al de Barajas
... els trens de rodalies no funcionaran mai bé
... l’Estatut no servirà per a absolutament res

De debó pensen que algú s’ho podrà creure, tot això?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El fet és que quan un partit polític, com CIU, no té programa ni propostes i la seva única finalitat es aconseguir el poder, s’entra a jugar al joc dels disbarats.
Així doncs, no em semblaria estrany que CIU es manifestés per evitar que l'AVE passi per sota de la Sagrada Família a la vegada que prometés als veïns del litoral que l'AVE no passaria per sota de les seves cases.

Anònim ha dit...

Em sembla un comentari lleig. Pots pensar lo del poder pel poder, és extrapolable a tots els partits (fins i tot el teu !!). Però no diguis que no hi ha programa, sinó el teu tampoc en deu tenir, pq una cosa és allò que es promet i l'altra el que s'acaba fent (a vegades pq no hi ha més opció, és cert).
Si mires els programes dels dos partits, veuràs qui promet què i on.

Anònim ha dit...

El que em sembla que cap barceloní ens creiem ja és el projecte caducat del PSC a Gràcia i a Barcelona. Encara que entrin a regidors gent nova com tu (que home, anant de 13 jo no cantaria victòria abans d'hora perquè la teva acta de regidor perilla).

Cal aire frec!

Volem un canvi JA!