20 d’abril 2006

Adéu, Ferran

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha nomenat fa unes hores Ferran Mascarell com a nou conseller de Cultura de la Generalitat. El regidor president del Consell Plenari del districte de Gràcia i regidor de Cultura de Barcelona, per tant, deixa de treballar només per als barcelonins i passa a treballar per a tots els catalans i catalanes. Tenint en compte que he treballat molt estretament amb ell durant els darrers anys potser fa lleig que ho digui jo, però estic convençut que farà una feina tan bona com la que ha desenvolupat al consistori.


És un bon moment per recordar l’empremta de Mascarell a Gràcia, que encara és palpable en molts dels projectes que s’estan fent realitat. Cal recordar el projecte de construcció de biblioteques (Vila de Gràcia, Jaume Fuster i la propera que farem a Penitents), l'espai de joves d'Osi, els arranjaments al Coll –podeu parlar amb la gent del barri-, el projecte de la caserna dels mossos i de la guàrdia urbana la incorporació de les escoles bressol els acords de Lesseps i Hospital Militar i sobre tot i principalment el pla estratègic que inspira de forma clara l'actual Pla d'acció del districte.

No seria just, però, no parlar dels altres consellers socialistes –són els que conec millor- que marxen i dels que arriben: Mieras, Rañé i Siurana han fet molt bona feina (no puc deixar de fer especial incidència en Josep Maria Rañé, company de lluites ugetista), i segur que també la faran Jordi Valls i el molt apreciat Jordi William!

Una última nota sobre aquest canvi de Govern, a nivell estrictament personal: l’única cosa que em sap greu del nomenament del Ferran Mascarell com a conseller és que en ell havia d’oficiar, molt aviat, el meu casament. Ens feia molta il·lusió que fos ell qui ens casès, però en deixar de ser regidor això no serà possible. Tanmateix, és per una causa de força major que ens alegra!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això vol dir que essent tu un polític gracienc, us casarà en Ricard Martínez, alcalde de Gràcia?
Igualment, moltes felicitats.

Anònim ha dit...

Enhorabona pel teu casament!!!
No pateixis, sense casar-te no et quedaràs!!!!

M'ha agradat l'article que has fet!!!

Jo al Josep Maria Rañé el vaig tractar molt en la seva època més sindicalera d'UGT, jo, en aquella època, treballava a la conselleria de Treball, era la secretària del DG de Relacions Laborals i ell i el Coscubiela de CONC éren visitants del meu despatx qüasi a diari, bones èpoques aquelles....

Una abraçada i feliç dia d'enllaç!!

Mar Gil

Anònim ha dit...

Guillem m'ofereixo a cantar a la cerimònia, tria l'aria que t'agradi més.