22 d’abril 2007

Comença la cursa



La imatge ho deixa clar. Falta un mes i escaig per a les eleccions municipals, i a partir d’avui aniré fent això que tinc ganes de fer des de fa tant de temps: explicar-vos el programa electoral del PSC, pam a pam. Ho faré des d’una visió personal, i per això avui, que he anat amb la gent de l’agrupació a córrer la Milla Sagrada Família (els podeu veure aquí sota), us vull parlar d’esport.


I com que una imatge val més que mil paraules (o això diuen), aquí teniu el vídeo del YouTube que demostra que els socialistes graciencs estem en plena forma. Aquesta és una altra de les novetats del blog: a partir d’ara, tenim tele!!



Ja ho veieu... Avui he constatat que el carnet de soci de l’Ubae del carrer Perill, per sí sol, no fa res. Hauria de trobar la manera d’anar-hi, ni que sigui un cop per setmana. El nostre programa parla dels riscos de malalties que pots tenir si no fas ni que sigui una mica d’activitat esportiva, i per això proposa impulsar el programa de salut i esport, i activitats esportives per a joves i per a la gent gran. Amb raó!

A Barcelona, un de cada cinc ciutadans som socis d'un club esportiu o d'un gimnàs: en això, som els primers d'Europa i els tercers del món!!! Sobre el paper, estem fets uns campions! En 10 anys, la nostra ciutat ha doblat el nombre d'equipaments i espais esportius, i avui compta amb 130 instal·lacions esportives municipals. Les entitats esportives són les que més seguidors tenen a la ciutat.


Amb aquestes dades, ens podríem apoltronar i passar de fer res per l’esport... Però això no és saludable. Ara ens toca, d’una banda, usar l’esport com a element de cohesió, facilitant l’accés a aquestes instal·lacions a persones amb risc d’exclusió (des de discapacitats a nouvinguts), i aprofitar més els espais a l’aire lliure (Montjuïc, sobre tot) per fer més quotidiana la pràctica de l’esport. I anant bé, això ajudarà a conciliar millor la vida laboral i la familiar: la família que fa esport unida, es manté unida!


MESURES destacades: el programa del PSC preveu crear el carnet únic per poder accedir a totes les instal·lacions esportives de la ciutat, i aconseguir que tots els ciutadans tinguin una d’aquestes instal·lacions a, com a molt, 10 minuts caminant des de casa seva.

Si voleu més informació sobre l'Esport a Barcelona, visiteu el web de l'Ajuntament.
I recordeu que aquest és l'Any de l'Esport!