26 d’abril 2007

Cultura a cada racó

Ahir vaig començar a parlar una mica de cultura, i avui voldria aprofundir en el tema...

La biblioteca Jaume Fuster, impulsada en el mandat de Ferran Mascarell, ha estat un dels grans èxits culminats aquest mandat municipal. La xarxa de biblioteques de Barcelona és un autèntic monument a la cultura, i la Jaume Fuster n’és un dels màxims emblemes. Es tracta d’un equipament de ciutat, però que ha arrelat amb força en les entitats culturals de la vila. I això que l’entorn està “patas arriba”, que diríem en castellà...


L’aposta del PSC per fer arribar la cultura a tots els racons és un dels trets distintius de la nostra política, i això no ens ho pot negar ningú. El nostre programa ho proclama així de clar: “El principal objectiu d’una política cultural és contribuir a la construcció de societats més justes, lliures i desenvolupades”.

MESURES concretes a Gràcia: Rehabilitarem i construirem els equipaments culturals: Casal de Barri a l’Avinguda de Vallcarca, La Violeta, Biblioteca de Penitents, millor aprofitament de les instal·lacions de la biblioteca Jaume Fuster, creació de l’Eix Cultural lligat al lleure i la cultura que permetrà connectar els barris del Nord i de la Vila a través dels equipaments que ja estan en funcionament, aquells que es crearan en el proper mandat i el moviment associatiu.

MESURES per a la ciutat:
Reforçarem la Xarxa de biblioteques fins arribar a quaranta vuit equipaments i
millorarem els horaris i serveis adreçats als usuaris.
Impulsarem el pla d’ensenyaments artístics i musicals mitjançant una xarxa
d’escoles distribuïdes a tot el territori a fi que tots els ciutadans hi puguin accedir.
Posarem en marxa les Fàbriques per a la creació.
Desplegarem la xarxa de centres de suport a la cultura popular i tradicional per acollir les activitats de les associacions d’aquest àmbit.

Si voleu navegar per la cultura de Barcelona, podeu mirar aquests links:
Al web de l’ICUB i al web de l’Ajuntament sobre cultura.

I recordeu que la ciència també és una part fonamental de la cultura!