09 de febrer 2007

Prohibim-ho tot!!!

Els ciutadans i ciutadanes tenen dret a descansar. A anar cada nit al llit i poder reposar en silenci. És el que diu un jutge de Tenerife, i hi estic d'acord. El problema és que aquest jutge no té en compte que algunes nits, en determinades zones, agrada saltar-se les normes excepcionalment i fer una mica de gresca. Resultat? El jutge ha decidit que els Carnavals de Tenerife, aquest any, s'acaben a les 10 de la nit.


Considero que hem de lluitar contra el soroll que molesta la gent, però contra el soroll que la molesta cada dia, i no contra el que generen celebracions tradicionals que fan caliu en un poble, vila o ciutat, un dia o uns dies concrets del calendari.

Us imagineu que prohibíssim la desfilada de Sant Medir, o la trobada castellera, o els foguerons, o directament les Festes de Gràcia més enllà de les 10 del vespre? No només ens carregaríem un dels emblemes de la Vila, sinó que a més deixaríem sense resoldre els problemes de soroll que hi pugui haver els restants 355 dies de l'any. I no faríem content a ningú.

És el que ha aconseguit aquest jutge: carregar-se la festa més emblemàtica de les Canàries. I quan passi el Carnaval, què pensa fer? Decretar el toc de queda perquè la gent no surti al carrer i no faci soroll? La vida a ciutat comporta aquests problemes, que penso que queden compensats per moltes satisfaccions. Entre elles, la de poder celebrar grans festes amb els teus veïns, i dormir l'endemà.