05 de maig 2007

Jo coopero, tu cooperes, ell coopera... NOSALTRES cooperem!

Estreno l'apartat de Cooperació del blog arran de la visita, aquest matí de la Leire Pajín, secretària d´Estat de Cooperació Internacional i membre de l´Executiva del PSOE. Un acte que hem celebrat a Centre Cívic La Sedeta i que, òbviament, no s'ha volgut perdre l'alcalde, Jordi Hereu.

Haver estat present en processos de cooperació a El Salvador, Guatemala i a Tinduf (al Sàhara) m'ha donat una idea molt clara de la idea de la cooperació internacional. Barcelona té una vocació solidària innegable, fins al punt que ja hem superat el mític i tant reivindicat 0'7% per situar-nos a l'1% dels recursos destinats a aquest fi.

Però no cal trepitjar els països que ens necessiten per adonar-nos que la justícia social també passa per exportar-la a altres països, a altres ciutats. És per això que en l'acte d'avui a La Sedeta hem presentat les propostes en aquesta matèria, que podeu llegir detalladament si cliqueu aquí.



En aquests darrers quatre anys, s’han dut a terme actuacions de cooperació a Gaza, Sarajevo, Tetuan, Alger, Casablanca, Fes, Tànger, Quito, Bogotà, Medellin, San Salvador i l’Havana.

En els propers quatre elaborarem el Pla de Cooperació 2009-2013; enfortirem la capacitat planificadora i de treball a mig i llarg termini de les ONGs, reforçant els programes plurianuals; i crearem una línia de suport a projectes de cooperació en matèria de Cultura amb Llationoamèrica i la Mediterrània. No és casual que avui ens haguem trobat a Gràcia: el nostre districte és, segur, un dels que té més gent implicada en aquest tipus de projectes!

Acabo. A l'acte a La Sedeta no han faltat els socialistes graciencs més interessats per la cooperació, com l'Àlex Masllorens. Com ve sent habitual en aquesta campanya, hem d'agrair al company Pepe Luque la seva impagable col·laboració que us permet veure imatges de l'acte gràcies al seu zoom intrèpid i omnipresent!