20 de juny 2006

Premis Grau Miró

El cap de setmana ha estat actiu, a més de l’activitat vinculada al referendum de l’Estatut no voldria deixar de parlar-vos d’algunes de les activitats a las que he assistit.

El dissabte dia 17 per la tarda vaig passar pels premis Grau Miró que s’entregaven al Centre Cívic del Coll.

Parlem d’un concurs organitzat per l’Associació de Veïns del Coll-Vallcarca amb la col·laboració activa de l’Ajuntament. Els premis es donen en dues categories, una de relats breus i una altra de haiku, totes dues tenen un alt nivell de participació d'arreu del món. No cal dir que va ser una sorpresa agradable veure com des del territori es treballa tant bé un tema cultural d’aquest abast i per tant vaig animar a la gent que era present a continuar el camí i, a implicar-se en la millora de l’activitat. Vull felicitar al Salvador Barrau per la feina feta i per l’esforç de tirar endavant des de ja fa 4 anys, el de relats breus i des de fa 2, el de haiku.

Per cert us apunto una petita definició del haiku que he trobat:

El haiku se compone de tres versos de 5, 7 y 5 sílabas, sin rima. Suele contener una palabra clave denominada kigo que indica la estación del año a la que se refiere.

Algunos consideran que el haiku debe combinar dos imágenes distintas que se relacionan en el tercer verso y debe estar escrito en presente y tener una pausa (kireji) al final de uno de los dos primeros versos.

M’agrada i sento molta satisfacció per com es consoliden projectes culturals, juvenils, esportius... en resum, projectes que promocionen la cohesió social, la xarxa associativa i la vinculació de les persones, element tant important en la nostra societat que ens permet dia a dia, construir la nostra comunitat. Gràcies a totes aquestes activitats descobrim a les persones que hi ha al darrera que entreguen una part de la seva vida al servei als altres i ho fan, normalment, des de l’anonimat.