11 de juny 2006

Retrobament amb Gràcia

Des de divendres he tornat a pendre el pols a Gràcia en les diferents activitats que s’han anat produïnt aquests darrers dies. Així, he anat a l’Orfeó, on es feia la clausura de la setmana de la Gent Gran, he estat a alguna de les activitats de la Setmana Jove del Coll i he visitat l’exposició del Capitan Trueno a la biblioteca Jaume Fuster (recordeu que soc una mica malalt de comics, i de fet m'hauria agradat anar al Saló aquest cap de setmana). Tot plegat, a més de fer campanya pel sí.

Us voldria parlar dels joves del Coll, des de la perspectiva d’un ja no tant jove. La veritat és que el barri pot estar satisfet per l’esforç que, any darrera any, fa la taula de joves del Coll. Cinema a la fresca, botifarrades, concert, activitats de rol, etc... l’important són les ganes que tenen de tirar endavant i millorar les seves activitats, així com mantenir la cohesió de totes les entitats que treballen en matèria infantil i juvenil. Avui, això si, he anat a veure que era això de les justes medievals i m’he trobat més sol que un musol, ja passa!!

També he aprofitat i he passat a veure l’exposició del Capitan Trueno, està molt bé i recomano que l’aneu a veure, tot i aprofitar per revindicar que el Capitan Trueno neix al barri del Coll i no a la Vila de Gràcia com m’ha semblat llegir. Com us podeu imaginar tinc exemplars dels mítics còmics i també d’alguns que van venir després com el Jabato. Aprofito per felicitar al Francesc Franco per la feina feta per tirar endavant l'exposició, de fet ell i jo ens vam conèixer en un sopar al carrer Reig i Bonet on, com sempre, erem tan ben tractats pel Manel.

Aprofito aquestes darreres línees per parlar una mica del referèndum de l’Estatut. Ahir vaig assistir a un acte organitzat pel Grup d’Amics Gais de la Coordinadora Gai i Lesbiana, que van fer un debat sobre el text estatutari. D’entrada només hi havien quatre grups, donat que el Partit Popular ja no va assistir (tot i ser convidat). El debat va ser molt ric. D’ell es desprén el detall amb què es va redactar l’Estatut, si ens fixem bé en la precisió a l'hora d'escollir les paraules de cadascun dels articles. En tot cas de cara a les persones que hem lluitat per assolir drets com el matrimoni, llegir l'article 40.7 no pot deixar de resultar una gran satisfacció:
"Els poders públics de Catalunya han de promoure la igualtat de les
diferents unions estables de parella tenint en compte les seves
característiques amb independència de l’orientació sexual de llurs membres.
La llei ha de regular aquestes unions i altres formes de convivència i llurs
efectes".

La darrera foto és d'aquest dissabte a Gran de Gràcia, són els companys i companyes de l'Agrupació treballant pel Sí. Són els millors i no hi ha dubte que el PSC és el que és gràcies a persones com ells.