19 de gener 2007

Diego Valor, Mekong i Carles Agustí


El Carles Agustí esmenta en el seu blog que el seu pare l'anomenava "Mekong" en referència a un personatge de còmic. I suposa que jo us en podré donar més dades. Suposa bé. us recordo que tinc una vena friki bastant poc dissimulada. Quan he vist la referència, m'ha picat la curiositat i no he trigat ni dos minuts a documentar-me...
Mekong, en efecte, és el dolent dels còmics de Diego Valor, que es van publicar setmanalment entre els anys 1954 i 1957. Si voleu fer la col·lecció, sapigueu que en total van aparéixer 168 números.
El Diego Valor és un heroi espanyol nascut l'any 2000 que marxa a explorar Venus (el Pedro Duque, si fa o no fa). En la seva exploració troba tres races: els artils, els atlants i els wigans. Mekong és el líder d'aquests últims, que segresten l'expedició hispànica a Venus. En Mekong és un personatge violent, crec que de color verd, un dels grans enemics de Diego Valor.
Ara el dubte que em queda és saber quins motius va donar el Carles Agustí al seu pare per posar-li aquest sobrenom. Com que no conec en profunditat el còmic potser se m'escapa alguna cosa, però així, de bones a primeres, sembla que el Carles, de petit, devia ser força tremendo!

2 comentaris:

Jordi Pedret ha dit...

Guillem,
a més dels còmics, Diego Valor es llegia en forma de novel.la radiofònica per Ràdio Barcelona, la mítica AEJ1, i recordo perfectament la presentació del personatge malvat que, al començament de cada episodi deia, en primera persona "Soy el Gran Mekong, Emperador del Universo".

Posat a posar-te títols, no t'hi posis per poc, devia pensar.

Jordi

Jordi Pedret ha dit...

Guillem,
reconec una falla de memòria. L'expressió correcta era "Soy el Gran Mekong, Señor del Universo".
Fins aviat,
Jordi