10 de maig 2007

Debat dels candidats als Lluïsos

Ahir va tenir lloc primer debat de candidats a Gràcia. Cal agraïr al Lluïsos la seva aportació al debat municipal organitzant l'activitat, que ja va sent una cita ineludible en el calendari de campanya. En nom del PSC va participar el número 2 de la llista, Carles Martí. L'acompanyaven Toni Vives (CiU), Jordi Cornet (PP) i Ricard Martinez (ERC). En nom d'ICV, el regidor Ricard Gomà va ser finalment substituït pel conseller del districte Jordi Farriol. El debat va ser viu, moderat com altres anys per Joan Lafarga, col·laborador de la Tortuga de Gràcia, membre del Taller d'Història i col·laborador de moltes entitats de la Vila.
Noves idees d'un equip amb experiència
Carles Martí va fer bo l'eslògan "Nou alcalde, noves idees", ja que va plantejar clarament la continuitat en la feina que estem fent, incorporant al mateix temps accents en cohesió, compromís i creativitat. Crec que el company Carles Martí va explicar clarament les diferents posicions del partit en els diferents àmbits i va aprofundir en temes tant controvertits com l'ordenança municipal que tracta els temes de convivència en l'espai públic, també va sortir els temes de nomenclator, l'elecció directa dels consellers, el pla de mobilitat, el turisme... Als socialistes no ens fa por defensar idees en cap qüestió. De vegades sabem que això pot portar algunes reticències inicialment, però l'experiència que els ciutadans, a mig i llarg termini, valoren més els polítics sincers que no pas aquells que diuen el que la gent vol escoltar, i després acaben fent el contrari.
Aquesta és la nostra millor carta de presentació, i l'alcalde Hereu n'és el millor exemple.


A l'altra banda queden els polítics que diuen mentides. En el debat va quedar ben clar que l'Antoni Vives, de CiU, n'és un. L'afirmació és contundent, ho sé. Però és molt fàcil que la comparteixi tothom qui va anar ahir al debat -menys la gent de CiU, per motius obvis. Els qui em seguiu sabeu que no sóc partidari d'anar insultant a l'adversari. Però ahir l'Antoni Vives va dir mentides, i les coses s'han de dir pel seu nom. Va mentir quan va parlar de l'elecció dels consellers i conselleres dient que era possible fer-la sense reformar la llei electoral. Tots els partits el van corregir. També em va cridar l'atenció la capacitat per parlar i parlar i criticar i criticar sense fer cap proposta concreta. Escoltant-lo, vaig entendre que la gent tingui mal concepte dels polítics.

Voldria destacar també la intervenció del partit popular sols des de la perspectiva de marcar les diferències entre els partits que fins ara hem format coalició i d'anar a la contra simplement posant damunt de la taula elements com el Carmel i el Forum. Res d'aportacions en positiu per ajudar a la construcció d'una societat global.

En fi, dues hores i mitja de debat que òbviament no van ser suficients per exposar totes les idees de tothom, però sí per veure per on va cadascú... Aquesta nit, inici de campanya. Tindreu més notícies meves aviat!!!

1 comentari:

Julio César ha dit...

Tots els que et coneixem sabem del teu tarannà personal i polític, i mai no diries que un adversari és un mentider si no n’hi hagués proves inequívoques i irrefutables.

Gràcies per aquest compromís de dir les coses com cal, amb respecte, però sense amagar la realitat.