24 de maig 2007

Sopar LGBT

Dimarts a la nit, vàrem fer un sopar amb un bon grapat d'entitats que treballen pels drets del col·letiu LGBT. És interessant veure com aquestes persones van reorientant les seves actuacions, després que el govern de José Luís Rodríguez Zapatero eliminès les discriminacions legals de les persones en funció de la seva orientació sexual.

En aquest vídeo trobareu un resum de les intervencions en aquell sopar, explicant els projectes de Jordi Hereu en matèria de drets civils per a aquest col·lectiu:



Algunes persones em van comentar, després de la intervenció de l'alcalde, que van faltar referències a temes com la prevenció de la SIDA mitjançant l'ús del preservatiu i el paper que ha de tenir l'escola perquè els nens i nenes percebin amb normalitat el tema de l'homosexualitat, que encara és tabú per a molts mestres i que pot generar situacions d'exclusió que volem anar superant. Els vaig demanar paciència. Tenim el matrimoni recent legalitzat, però el camí cap a la normalització és llarg i lent. En portem un bon tros recorregut, però ara cal temps i pedagogia. I crec que en aquest camp els socialistes hem demostrat amb escreix que complim els compromisos. Segur que d'aquí a quatre anys, estarem millor.

La nit em va servir per tornar a veure companys de diverses entitats, i per conéixer millor, entre d'altres, l'Associació de Discapacitats Gais i la l'Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes. Ens esperen quatre anys de treball molt importants, i espero que col·laborem per aconseguir assolir els nostres objectius!

Per cert... recordeu que clicant l'etiqueta "Drets Civils" al final d'aquest article, o a la columna de la dreta, trobareu altres articles relacionats amb aquesta matèria que he publicat darrerament al blog!