07 de maig 2007

Pla Jove de l’Ajuntament de Barcelona

Avui a la tarda, he anat amb l'alcalde Jordi Hereu a presentar davant el Consell de la Joventut de Barcelona els projectes en matèria de Joventut que inclou el nostre programa, i a repassar una mica el que hem fet els darrers quatre anys.



Ja sabeu que les polítiques de Joventut van començar a interessar-me quan era jove, i em segueixen interessant ara, que continuo sent jove. Sincerament, i amb risc que quedar com un abuelo cebolleta, us diré que ja m'hauria agradat, quan jo era encara més jove que ara, que l'Ajuntament ja tingués tanta experiència i tantes bones polítiques de Joventut desenvolupades. Però llavors l'Ajuntament, com jo, era encara més jove, i tot estava per fer... I per això alguns ens vàrem posar a fer-ho!

L'alcalde ha parlat del Pla Jove, que hem acordat amb totes les entitats juvenils de Barcelona, i que al capdavall és el que guiarà les passes de l'Ajuntament els propers anys.

Es fa difícil resumir les MESURES que proposem en aquest àmbit, entre altres coses perquè a mi totes em semblen molt importants i no deixaria de banda cap. No em puc estar, doncs, de demanar-vos que feu un cop d'ull al programa electoral. Però us diré que les prioritats que els socialistes fixem per aquesta nova etapa a la ciutat de Barcelona en matèria de joventut són: més participació dels joves en la presa de decisions col·lectives; més i millor informació per ajudar els joves a construir els seus projectes vitals (començant per trobar habitatge a la ciutat!!!!); més i millors equipaments juvenils; i més facilitat per al transport i a l’accés a la cultura.

Dos apunts: sobre el transport, els joves ens estan agraïnt enormement que el metro obri tota la nit els dissabtes. Treballarem per ampliar horaris, intentant véncer les complicacions de seguretat i manteniment que això comporta: les arques de la ciutat, malauradament, no són infinites. I sobre els equipaments, a més de fer-ne de nous, cal explorar millor l'ús que les entitats (juvenils o de qualsevol altre tipus) podrien fer dels equipaments de les escoles públiques. Ho deixo aquí apuntat.

----------------------------------------------------------

Segona part del Post. Us penseu que avui només hem treballat sobre temes de Joventut? No! L'alcalde també ha explicat com lluitarem contra el canvi climàtic.

I jo, mentrestant, he parlat amb veïns d'el Coll, i he anat a la plaça Rius i Taulet, on inauguràvem la XVIII Trobada de la Gent Gran, junt amb la companya de llistes Cinta Llasat, el Jaume Pintanel (del Casal d'Avis de Montmany), el Francesc Vilaplana (del Casal d'Avis Siracusa), la Pilar Subirats (del Casal de Barri de Cardener), entre moltes altres persones que treballen en aquest àmbit dia a dia. El dia l'ha completat una extensa xerrada sobre sinonímia amb el Sergi Martín, i una Comissió Executiva del PSC de Gràcia. Us estalvio explicacions més detallades.