30 de maig 2007

La bona educació

Veig que molts i moltes us aneu penjant cada dia i no trobeu res. No, no defalleixo... Però entendreu que necessitava agafar una mica d’aire abans de continuar. Els darrers dies, el ritme ha estat molt elevat i el blog ha estat el primer a ressentir-se.

Vull aprofitar per donar les gràcies per totes les mostres de carinyo que he rebut aquests dies. Des de la nit de diumenge sou molts i moltes els qui m’heu trucat, enviat sms o mails per compartir l’alegria pel resultat de les eleccions. Sé que molts em trobeu comunicant tota l’estona. Tranquils. Vaig responent de mica en mica les trucades perdudes, els missatges i els correus. Com que no us vull despatxar a cap amb un sms lacònic o un mail sense gaire contingut, m’ho prenc amb calma, però això porta temps. Segur que parlarem aviat i fins i tot ho podem anar a celebrar plegats!

Dit això, feina... Us estranyarà que, malgrat que la campanya hagi acabat, jo continuï parlant del programa. Però és que tinc alguns articles al tinter que no vaig poder publicar durant la campanya. Un no arriba a tot arreu!

El primer d’aquests articles és sobre educació. El publico perquè, entre les persones que m’han felicitat, hi ha l’Assumpta Baig, i precisament tenia previst esmentar-la. Aquí van, doncs, les nostres idees en matèria d’educació.

El PSC s’ha caracteritzat històricament per ser un referent en matèria pedagògica, fonamentalment gràcies a l’aportació de la pedagoga Marta Mata, i més tard de la diputada i senadora Assumpta Baig. És amb el llegat de la primera i l’empenta de la segona que hem anat construïnt el nostre discurs i les nostres accions de govern en el món de l’educació. Sense la Marta Mata, el sistema educatiu català no seria el que és, començant pel fet que en el seu moment es va enfrontar a CiU, que volia un model que segreguès els estudiants segons l’idioma habitual, a l’estil de les ikastoles basques.

A Barcelona, i ja pensant en el període 2007-2011, els nostres objectius van encaminats a assolir les infrastructures necessàries per respondre a la demanda que té el nostre sistema públic d’educació. En aquest sentit, caldrà finalitzar el mapa escolar de Gràcia i de Barcelona, i especialment al nostre districte planificar la compra de solars. Una necessitat barcelonina però també molt especialment gracienca és el tema de les escoles bressol: hem d’extendre la xarxa que el govern de Pasqual Maragall va començar a fer realitat.

Com a aportació més sectorial, l’educació en temes esportius és també uan de les apostes fortes del PSC. Per això, l’alcalde Hereu s’ha compromès a que els centres escolars que no tinguin equipaments esportius propis, en tinguin un de públic a 10 minuts caminant com a màxim.