14 de maig 2007

Emancipació dels joves: habitatge i precarietat laboral

Avui l’alcalde ha celebrat un dinar amb sindicalistes i ha presentat les seves propostes en matèria de treball. En aquest link trobareu detallats tots els continguts que ha presentat, i a més podeu consultar el post sobre treball que vaig publicar fa alguns dies.

Relacionat amb això, avui vull aprofitar per parlar de la relació entre el món del treball i els joves. La precarietat laboral és un problema d’una rellevència immensa, perquè més enllà de l’impacte directe sobre l’economia dels joves, té un greu impacte social: la precarietat està fent que l’edat d’emancipació sigui cada cop més alta, i que els joves tinguin cada vegada més problemes per trobar pis.

Des dels ajuntaments no aconseguirem que els empresaris facin contractes més bons ni que els pisos vagin més barats d’avui per demà, però sí que podem incidir i marcar algunes pautes. Així, des de les polítiques de promoció econòmica de la ciutat continuarem afavorint la creació de més i millor ocupació, impulsant la innovació com a eix clau per a la competitivitat del nostre teixit econòmic.

Relacionat directament amb els joves, el nostre programa inclou l’impuls d’un programa a les escoles per sensibilitzar i millorar en la cultura del treball, que posarà l’accent en les sortides professionals de qualitat que els pot oferir Barcelona.

El nostre programa també parla de l’habitatge públic per a joves que farem, entre altres llocs, Trinitat Vella, Baró de Viver, les antigues Casernes de Sant Andreu, els edificis de Fabra i Coats i al barri de Navas. A més, cada distrcite disposarà d’una borsa d’Habitatge Jove.

Per cert, en referència a les propostes absurdes d’algun candidat d’un altre partit: per als socialistes la solució al problema de l’habitatge NO passa per enviar els joves de Barcelona a viure en un gueto al costat del Moll d’Inflamables! M'agradaria linkar amb aquesta proposta, però no han gosat posar-la al web de Xavier Trias. O com a mínim, jo ara mateix no la trobo pas.