17 de maig 2007

Participar en la definició de la ciutat

Aquesta tarda, a les 19’30, fem l’acte centra de la campanya a Gràcia. És la biblioteca Jaume Fuster, parlarem el Jordi Hereu, el Joan Ferran i jo mateix, i evidentment esteu tots i totes convidats!!!

La biblioteca Jaume Fuster, a la plaça Lesseps, dóna peu a reflexionar sobre el model de participació que està desenvolupant l’Ajuntament de Barcelona.

La plaça Lesseps que tots hem conegut era fruit d’una simple imposició. La imposició d’un ajuntament no democràtic que va projectar autèntiques barbaritats, com la plaça Lesseps, com la via O que havia de partir Gràcia en dos. En aquell moment, la participació dels veïns es va limitar a una protesta que va ser tan silenciada com va ser possible, i que no va servir per evitar l’embolic viari que ara estem arreglant (amb un esforç que coneixen bé els veïns i els qui cada dia passen per allà).



El procés de remodelació de Lesseps i tot l’entorn que s’ha fet ara ha estat radicalment diferent. S’han fet molts esforços, per trobar solucions a tots els problemes que plantejava canviar un dels principals eixos viaris de la ciutat, fer-hi passar una nova línia de metro, posar-hi equipaments, i que tot plegat sigui una trama urbana contínua, superant així la divisió històrica entre els barris del nord i el sud de la Vila.

Per això es va engegar el projecte, i tot un procés de participació en què s’han pogut incloure aportacions ben diverses, amb l’objectiu de millorar la idea inicial. La participació és això. Parlar, escoltar, dialogar. Saber dir que sí quan algú exposa una bona idea, raonada i factible; i saber dir que no quan les propostes no són realistes, o aporten més problemes que solucions. No és fàcil, i això, com tota negociació, pot crear algunes tensions. Però és una eina útil, i en el cas de la plaça Lesseps està ben clar.

Els del PSC creiem en la participació, i volem aprofundir en aquest model. En el cas de la plaça Lesseps, hem de celebrar dues coses. Primer, com a ciutat, hem de celebrar el resultat que hem aconseguit i que s’està fent realitat de mica en mica. I segon, ja estrictament com a PSC, celebrem que una de les persones que seien a l’altre cantó de la taula és ara membre de la nostra candidatura: la Itziar González, que va el número 9 i previsiblement serà regidora de l’Ajuntament.


1 comentari:

SHIMI ha dit...

Hola amigos, desearía conseguir descargar ese video de la campaña del Jordi Hereu que tiene un diseño muy atractivo y muy genial con imágenes gráficas para mí espectaculares. ¿sabeis al que me refiero? al final aparece un montaje de los dibujos con la B de BCN.
Llorenç Poblador